Sexuchtivý Ringo Čech: Pořád mi stojí!

Návštěvníci vernisáže uspořádané v galerii Divadla Hybernia na jejího autora zřejmě dlouho nezapomenou. Malíř, muzikant, hudební skladatel, zpěvák, spisovatel, scénárista, divadelník a režisér upoutal jednak svým zjevem a jednak tvrzeními, kterými bránil své mužství.

"Někde o mně napsali, že jsem impotentní. Není to pravda a nikdy jsem to neřekl. Já jen tvrdil, že výhoda malířství oproti profesím, kde záleží na vzhledu, je ta, že s každou malinkou vráskou a s každým nepatrným úbytkem potence stoupá úměrně vaše popularita. Impotentní ale nejsem, pořád mi stojí. J á šu... jako doga. A Koho? Kdo se namane, už beru všechno," zlobil se Čech.

Dlouhé šedivé vlasy z něj dělaly spíš než umělce Čecha praotce Čecha. Vidět ho v nich ovšem přítomní hosté mohli naposledy. "Nechal jsem si je jen kvůli vernisáži, pak je dám úplně ostříhat. Měl jsem je už dlouho, asi přes rok."

Jsem za vodou

Mnohem déle se malíř zná s moderátorem Petrem Novotným, který vernisáží provázel. "Já ho znal ještě v době, kdy já už byl hvězda a on byl absolutní hovno. Nebyl vůbec nic a já rozpoznal jeho velikost, jeho talent. Poznám soudné lidi, vycítím je jako šakal mršinu.

Čechovy obrazy může mít doma každý, kdo o ně bude mít zájem, výstava je totiž prodejní. Ceny se pohybují od dvaceti do šedesáti tisíc korun, přičemž nejdražší jsou motivy Prahy. Spolu s nimi je v divadelních prostorách vystaveno více než padesát obrazů malovaných olejem na plátně z minulé, ale i současné tvorby malíře a také řada grafik. Nechybí ani jeho prezentace hudební, divadelní a knižní tvorby. Autor k nákupu nikoho nenutí, naopak vzkazuje: "Nemusíte si nic kupovat, já už jsem za vodou."

Výstava, kterou uspořádala Golem Production a.s., je první v rámci projektu "Galerie Divadla Hybernia", které tady budou pravidelně organizovány. Výstavy obrazů a jiných uměleckých děl budou navazovat v cyklech po dvou měsících a představí se na nich řada významných umělců, jako jsou například Sára Saudková a Jan Saudek.

Copyright © 2005-2008 HOT-KONTAKT, All Rights Reserved.