MUŽI V OČÍCH ŽEN

Co všechno musí podstoupit chlap, aby si ho konečně ta jeho vyvolená všimla? Jak nezbytná je image? Přečtěte si jak to vidí jedna z žen...

 

Vzhled

Jako první vás bude zkoumat pohledem. Vizuální dojem je ten prvotní a nejdůležitější a vy máte jen několik málo vteřin na to, abyste ji zaujali. Během těchto tří, čtyř vteřin si ona stihne všimnout toho, že máte nemožný účes, koukají vám chlupy z nosu, máte flek na košili, jsou vám krátké kalhoty, v botách, co máte na nohou jste předevčírem hrál fotbal a navíc máte špínu za nehty. Ona si všimne těch nejneuvěřitelnějších detailů, pošle vás k šípku a vy pak budete nenávidět všechny Backhamy, Williamse, Deppy a Révaie tohoto světa. Nemusíte navštěvovat kosmetičku, pedikérku a manikérku, dokonce ani nemusíte kopírovat ony jmenované hezounky, ani vytahovat ze skříně oblek z maturitního plesu, stačí jen naprostý základ a znát pár vychytávek.

Oblečení

Nic nezkazíte džínami, nejlépe těmi, které mají na cedulce vaší velikost a ne tu XXXL, abyste měli rozkrok u kolen. Džíny na tělo, zvýrazňující hezký zadek (pokud ho vlastníte), jsou jako magnet pro oči. Vyhoďte šusťákové kalhoty, tepláky a džíny-plísňáky (90.léta už skončila!). K tomu ležérní triko s dlouhým či krátkým rukávem nebo košile. Ačkoli vám maminka říkala, ať si tričko nebo košili vždy zakasáte do kalhot, nedělejte to! Pokud na to ovšem máte postavu (nebojte, i chlap s bříškem se ale může obléknout dobře). Nikdy, ale opravdu nikdy si neberte na sebe kostkovanou flaušovou košili z tržnice, raději ani mikinu koupenou tamtéž, zvlášť má-li zip od krku do půlky hrudníku – to je zkrátka hnus. Nebojte se barev nebo vzorů, ale všeho s mírou... Uvědomte si především, jakou ženu to vlastně chcete sbalit (hlavním problémem mužů je, že balí ženy, na které nemají anebo nevyhovují jejímu stylu/vkusu). Pokud je skejťačka, budou se jí líbit skejťáci, pokud je to alespoň trochu moderně se oblékající se slečna, bude vyhledávat totéž a jestli usilujete o úspěšnou paní podnikatelku v kostýmku, přeci jen asi budete muset vytáhnout nějaký ten slušivý oblek a tak dále. A jen tak na okraj: správná délka kalhot je ta, kdy vám sahají zhruba po kotníky.

Účes

Je pravda, že v módě se v posledních letech vrací osmdesátá, sedmdesátá, šedesátá a dokonce i padesátá léta. Platí to ale jednak především v módě dámské a pak... máničky jsou opravdu snad definitivně out! Nejste-li si jistí, navštivte kadeřnictví a nechte si poradit. Jinak ale frčí krátké vlasy. Hlava a la skinhead ani tak ne, ale vlasy o něco delší už klidně. Lehce nagelovaní „ježci“, nebo tak trochu „vrabčí hnízdo“ je nejběžnější městský účes. Vrací se i „kohouti“ – číro, ne ta půlmetrová, kterými se pyšní vyznavači anarchie, ale pruh vlasů, lehce promelírovaný nebo odbarvený vám dodá na zajímavosti. Tady výše jmenované hezounky klidně kopírovat můžete, mějte ale soudnost a podívejte se nejprve do zrcadla, zda na to máte věk, či postavu. Naučte se používat stylingové přípravky. V základní výbavě bude stačit gel na vlasy nebo vosk, ale nijak to nepřehánějte. Jestli ženy něco nesnesou, pak je to muž, který si nenechá sáhnout na hlavu v obavě, že by mu poničily účes. Nezapomeňte ani na kvalitní šampon. Lesklé vlasy přitahují pohled... A pokud máte lupy, pak už s tím konečně něco dělejte!

Boty

Noste, co je vám pohodlné. Existuje spousta bot, které se dají nosit téměř ke všemu. V tom úplně nejlepším případě by měly ladit alespoň trochu s bundou, ale když nebudou, neděje se nic. Bacha si dejte na ponožky. Nikdy nenoste ponožky do sandálů. Pokud máte kraťasy a k nim ponožky do půli lýtek, jděte se rovnou zahrabat. Jsou-li ty ponožky navíc bílé, zahrabte se někam, kde vás už nikdo nenajde. Raději si kupte pár párů ponožek určených speciálně do kotníkových (nízkých) bot. Ke společenským botám pak volte ponožky stejné barvy jakou mají boty.

zdroj

Autor: Inka Holíková
Vydáno dne: 4.5.2005

Copyright © 2005-2008 HOT-KONTAKT, All Rights Reserved.