Zajíčci a zralé ženy, lolitky a starší pánové

Přestože příroda zřejmě plus mínus počítala s tím, že proces rozmnožování se bude odehrávat na úrovni stejné generace, nebyli by to lidé, aby přírodě trošku nezavařili. Ačkoliv většina z nás je přece jen eroticky přitahována hlavně objekty zhruba našeho věku (pouze s případným malým úletem), je mezi námi nemalé množství těch, kdo systematicky vyhledávají věkově nerovné vztahy a jedině tyto jim přinášejí fyzické, ale i jiné uspokojení.

Zajíček a zralá žena
Jak to vidí on:

Spousta mladých chlapců je frustrovaná svou sexuální nezkušeností. Mají (zbytečné) obavy z prvního styku se svou dívkou, obávají se, že jejich určitá neohrabanost nebude posuzována pozitivně, bojí se posměchu. Taky mají utkvělou představu, že dívku musí dovést k orgasmu za každou cenu, ale pochopitelně neví jak na to. Chtějí být světaznalými hrdiny, ne něžnými truhlíky. Nezřídka tedy vyhledají vztah se zkušenou ženou, která by je naučila umění lásky. Z jejich strany jde tedy zpravidla o čistě účelovou záležitost, myslím, že jen menší část je staršími ženami opravdu eroticky vzrušována, i když i to je pochopitelně možné. Pro ženu nebude příliš těžké okouzlit zajíčka svou elegancí, šarmem a životní zkušeností. Samostatnou kapitolou jsou pak Oidipovské komplexy, které už jsou ryze patologické a pramení z extrémní fixace na matku.

Jak to vidí ona:

Zralá žena nemá o sexu a vztazích přehnané iluze, ví, co může očekávat. Může trpět pocity ze ztráty své atraktivity, zejména v případech, kdy se jí její partner věnuje výrazně méně než dříve nebo když je úplně bez partnera. Jejím profitem z nerovného vztahu je především skutečnost, že je obletována mladým atraktivním mužem, že obrazně řečeno uspěla v konkurenci svých o mnoho mladších soupeřek. Vrací se jí ztracená sebedůvěra, její mateřské pudy způsobí, že svého zajíčka bude hýčkat a naučí jej nejen sexu, ale i určité životní filozofii – z toho všeho pro ni plyne pocit zadostiučinění a vlastní důležitosti.

Má to budoucnost?

Přetrvání takového vztahu nelze z lidské přirozenosti očekávat. Ačkoliv ze strany ženy by zřejmě zájem byl, zajíček se brzy naučí, co potřeboval a vyhledá svou atraktivnější a perspektivnější vrstevnici. Z hlediska založení rodiny je tato struktura vztahu velmi nevýhodná, protože u ženy schopnost početí výrazně klesá s věkem, založení rodiny na základě vztahu zajíček-zralá žena je tedy nepravděpodobné a nepříliš rozumné.

Lolitka a starší muž
Jak to vidí on:

Muži měli vždy slabost pro mlaďoučké krásky, protože jsou krásné, šťavnaté, křehké, nevinné a naivní. Troufám si říct, že muže v žádném věku neurazí pohled na vnadnou lolitku (o fyzickém kontaktu ani nemluvě). Starší muž podobně jako zralá žena má potřebu dokázat si, že na to ještě má. Ulovit lolitku je pro něj důkaz vlastní mužnosti a fyzické atraktivity. Nutno přiznat, že velmi častá je situace, kdy se lolitky stávají milenkami znuděných, finančně zajištěných manželů. Takoví muži udělají pro svou krásku mnoho, zahrnují ji pozorností a přepychem, od své rodiny ji ale zpravidla udržují v bezpečném odstupu. Pokud jsou tito pánové svobodní, mají pochopitelně širší možnosti, ale stejně mám pocit, že jejich vztah budou vnímat přece jen víc jako milenecký vztah a pro vytvoření delšího vztah zaloví raději v jiném revíru (přece jen mají rádi své pohodlí a když žena uvaří, poklidí a postará se o jeho pohodlí a zázemí, je to deviza, kterou taková žena strčí mladší sokyni do kapsy). Starší muž má vůči své mlaďoučké holčičce ochranitelské (až otcovské) chvování, čímž v jejich očích opět charakterově povyrostou.

Jak to vidí ona:

Lolitka je především nepopsaný list. A tím nemyslím jen v sexuální oblasti, ale neví ještě, jak to v životě chodí. Sní o lásce na celý život a sex je pro ni jednoznačně spojen s citem (chytrý muž toho dokáže využít a pochopitelně předstírá lásku i tam, kde ve skutečnosti není). Lolitka svého staršího přítele především obdivuje. Víc než fyzickým vzhledem ji muž zaujme svou galantností, šarmem a životní moudrostí. Sex s ním je pro ni velice uspokojivý a pravděpodobně o hodně lepší, než by byl s jejím vrstevníkem – přeci jen má starší muž tendenci víc myslet na svou partnerku a nejen na své uspokojení, chce ji přece hýčkat se vším všudy! Mladá slečna je na svého staršího přítele jaksepatří hrdá, je přece přesvědčená o jeho kvalitách, chce s ním být viděna, chce s ním šťastně žít až do smrti smrťoucí.

Má to budoucnost?

Za jistých okolností je to možné, ale většinou to tak šťastně nekončí. Je třeba počítat s tím, že lolitka se obvykle bláznivě zamiluje. Pokud má muž rodinu, bude se jí mladice pravděpodobně snažit rozbít a získat svého prince pro sebe, což je asi největší úskalí. Hrozí zde i chladná vypočítavost, kdy lolitka obdivuje svého prince do doby, dokud to sype (tohle ovšem hrozí i ve vztahu zajíčka se zralou ženou). U velmi mladých dívek to tak časté zřejmě nebude, ale s vyšším věkem obou aktérů toto riziko vzrůstá. Co se týče založení rodiny, tak z fyziologického hlediska je vše v pořádku. Pokud dítě chtějí oba, mají reálnou šanci. Pravděpodobnější ale bude varianta, kdy ona dítě chce, ale on už ne (protože už nejspíš nějaké má a nemá potřebu dalšího potomka).

Tak, pokud se vám zrovna přihodilo, že jste do nějakého podobného vztahu právě spadli, neděste se, nepácháte zločin. Pokud jsou vám jasná rizika, užívejte si to a kašlete na to, co si o vás kdo myslí. Ale opravdu je dobré domýšlet předem možné důsledky, předejdete mnohým zbytečným zklamáním. Předem se omlouvám všem mužům za to, že jsem si dovolila sepsat odstavce „jak to vidí on“. Ano, jsem žena. Budu ráda, když mě v diskusi poopravíte, v čem podle vás nemám pravdu. ;-)

 

Zdroj :Cephaelis

Copyright © 2005-2008 HOT-KONTAKT, All Rights Reserved.