Vyfotit se nahá: Pro peníze a slávu?

Už není zakázaná a je jí všude plno: NAHOTA. Svlékají se herečky, zpěvačky, modelky. Hvězdy ze showbyznysu i dívky, které by do něj chtěly patřit. Ukazují všechno! A málokdo se pohoršuje. Proč je tomu jinak než dřív?

Skandál s pornografickými fotografiemi a filmy jedné ze soutěžících Milionového páru předčasně ukončil první českou reality show.

Soutěž byla stažena z obrazovek i proto, že vnadná a pak naráz velmi známá slečna s nemravnou minulostí získala největší počet diváckých hlasů pro postup do dalšího kola.

Jak to, že dnes už nahotu veřejnost neodsuzuje? Proč třeba herečka nebo zpěvačka, která se nechá za peníze vyfotit úplně nahá, nemá ostudu, ale je slavná?

První byla Švandová
"Nudisti z ní dělají ctnost, puritáni naopak hřích. Nahota sama o sobě je neutrální. Ale krásná žena se za své tělo obvykle nestydí," myslí si psychiatr Miroslav Plzák. Poohlédneme-li se v českém showbyznysu, zjistíme, že to tak opravdu je.

Jednou z průkopnic české nahoty po roce 1989 se stala herečka Jana Švandová svými fotkami pro Playboy. Bylo jí tehdy 47 let. A byla zahrnuta obdivem za odvahu.

"Když jsem se dozvěděla, že bych měla fotit pro Playboy, pomyslela jsem si, že jde o dobrý vtip," tvrdila Jana Švandová. Nebo o obchodní tah, který vyšel. Protože na nedostatek práce si pak odvážná herečka nemohla stěžovat.

"Jana Švandová se focení zhostila vkusně a ve správnou dobu. Dnes už nahota tolik nepřekvapí. Nahoty je všude moc," soudí herečka Jitka Asterová, která moderuje na Frekvenci 1 pořad Sexy život.

Cesta ke slávě?
S nahotou se brzy roztrhl pytel: před objektivem se svlékly Markéta Hrubešová, Mahulena Bočanová nebo "rosnička" Michaela Dolinová. Ačkoli topmodelka Eva Herzigová donedávna tvrdila, že její tělo je soukromá záležitost, pózuje na obálce srpnového Playboye. Stejně tak modelka Alena Šeredová letos nafotila pro říjnové vydání pánského magazínu Max již druhou sérii velmi lechtivých snímků.

zdroj: iDNES

Copyright © 2005-2008 HOT-KONTAKT, All Rights Reserved.